czwartek, 9 kwietnia 2015

Jajecznica z kiełbasą i czerwoną fasolą na parze Bonduelle

Składniki :
- 2 jajka
- kiełbasa
- cebula
- czosnek
- szczypior
- czerwona fasola Bonduelle
- boczek 
pomidor
- sól,pieprz


Cebule i czosnek siekamy w kostkę , fasole płuczemy pod bieżącą wodą , kiełbasę kroimy w 1 cm krążki , boczek kroimy w kostkę , szczypior siekamy , pomidor kroimy w paski , jajka lekko rozkłucamy.
Cebule i czosnek zeszklić na patelni z tłuszczem , dodajemy boczek , następnie kiełbasę i fasolę , smażymy 5 min, dodajemy jajka , zdejmujemy z palnika i mieszamy . doprawiamy . Układamy na talerzu , kładziemy pomidory i posypujemy szczypiorkiem .


W parze ze zdrowiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz